Photo: Aune Rugojeva

Trickytrack's Argon "Koda"

b. 5.2.2020

Tricolour uros/male, kasvattaja/breeder: Emmi Sarvikivi

Omistaja/owner: Linnea Humalajoki

34,5 cm/ 5,4 kg

Lonkat/HD: B/B

Kyynärät/ED: 0/0
Olkanivelet/Shoulders: clear/clear
Polvet/knees: 0/0
Selkä/spine: LTV1 VA0 
Silmät/eyes: CEA free, distichiasis free as puppy, examined 2020
Sydän/heart auscultation: normal

Geneettisesti CEA-kantaja (vanhempien tulosten mukaan), mahdollisesti myös MDR1-kantaja

Pedigree

Koda osoitti suurta intoa ja taistelutahtoa jo luovutusikäisenä pentuna, ja halusin ehdottomasti löytää sille harrastavan kodin. Sellainen sille onneksi löytyi, ja vaikka Linnealla ei aiempaa kokemusta agilitysta ollutkaan, on harrastus vienyt jo mukanaan. Kodalla on erinomaiset rakenteelliset ominaisuudet lajiin sekä huikea motivaatio tehdä töitä. Se ei nopeana ja irtoavana koirana ole helpoin ohjattava, mutta kun koira ja ohjaaja oppivat nopeasti, on yhteistyötä ilo seurata. Kodan ensimmäiset kisastartit nähtiin vappuna 2022, ja ekoista kisoista napsahti jo hyppyradan voitto!

Koda on luonteeltaan sosiaalinen ja rakastaa erityisesti tuttuja ihmisiä. Sen kotona on toinen uros, ja yhteiselo on sujunut hyvin. Arjessa se on helppo koira. Kodalla ei ole todettu allergioita tai muitakaan terveyspulmia. Sen vanhemmat on ultrattu sapen osalta terveeksi, ja kun ikää vähän karttuu, tarkistetaan sapen tilanne myös Kodalta.

Näyttelyura on korkattu nuorten luokassa. Arvostelu oli melko tyrmäävä, mutta  kehityksen ollessa vielä aivan kesken päätettiin ottaa aikalisä ja kokeilla myöhemmin uudelleen. Koda on kooltaan uroksen ihanteen alarajalla ja rakenteeltaan siro muistuttaen tässä suhteessa enemmän emäänsä kuin isäänsä. 

Koda on tutustunut myös paimennukseen ja suoritti perinteisen paimennuksen taipumustestin toukokuussa 2022 arvosanalla erinomainen.

Toivomme että Koda saa tulevaisuudessa jälkikasvua. Jalostuskäyttö harkitaan kuitenkin tarkkaan eikä sillä ole mikään kiire. Jalostuskyselyt voi osoittaa kasvattajalle.

Luo kotisivut ilmaiseksi!